Abbondanza krijtverf nieuwe kleuren

Abbondanza Krijtverf nieuwe kleuren 2017

Abbondanza krijtverf presenteert nieuwe kleuren

Het is alweer bijna voorjaar. Tijd voor nieuwe dingen! Met trots presenteren we dan ook acht nieuwe krijtverf kleuren. Vier blauw- en groentinten, een nieuwe wittint en enkele warme kruidige kleuren.

Blauw en groen blijven onverminderd populair en ook de industriële en botanische stijl zijn nog steeds trending! Met de nieuwe vergrijsde blauwgroene tinten kun je je dan ook helemaal uitleven. Deze kleuren blijven verrassen doordat hun uitstraling, afhankelijk van de lichtinval en de kleuren in de omgeving, steeds weer een beetje kan wijzigen.

Abbondanza Krijtverf nieuwe kleuren 2017

Dit zijn de nieuwe Abbondanza kleuren

De eerste vier kleuren, Antique Blue, Denim, Vintage Green en French Grey zijn echt een aanwinst in de Abbondanza collectie. Stoer maar ook zacht. Een beetje vergrijsd en toch met een frisse look.

Abbondanza Krijtverf nieuwe kleuren 2017Antique Blue is een eigentijds blauw. Deze vergrijsde kleur krijgt een extra stoere uitstraling als hij wordt gecombineerd met Abbondanza Black of Warm Black. Maar ook met het nog steeds hippe koper of goud oogt deze kleur super trendy. Mix Antique Blue dus lekker met koperen lampen en accessoires.

Denim doet het, net als Antique Blue, heel goed in een stoere industriële sfeer. Antique Blue en Denim matchen onderling perfect, zodat je kunt spelen met licht en donker. Verf je muur bijvoorbeeld met Denim en schilder er een nonchalante lambrisering met Antique Blue onder.

Abbondanza Antique Blue en Denim gecombineerd met goud

Hierboven zie je hoe mooi (oud) goud combineert met de blauwtinten…

Vintage Green kan zowel naar blauw als naar groen neigen, al naar gelang het tijdstip van de dag of de kleuren in de omgeving. Wij vinden hem iets meer de groene kant op gaan dus is het Vintage Green geworden. Een authentieke duck-egg tint die zowel op een brocante meubeltje als op een stoere lockerkast tot z’n recht komt.

French Grey is een bleek vergrijsd groen. Combineer French Grey met fris Pure White of Old Lace voor een zachte frissere look, of mix en match als lichtere accentkleur met Eucalyptus, Dark Verdigris of de nieuwkomers Vintage Green, Denim en Antique Blue.

Abbondanza Krijtverf nieuwe kleuren 2017

Een aanvulling op de (toch al ruime) collectie Abbondanza wittinten is Ash White. Een off white met een grijzige en toch ook warme ondertoon. Wil je een lichte basis die niet te koel maar ook niet te crèmig mag zijn, kies dan voor Ash White op de muur of op je grote meubelstukken en combineer deze lichte basis met een of meer van de nieuwe Abbondanza tinten.

Abbondanza krijtverf nieuwe kleuren 2017

Pittige krijtverf kleuren

Het is niet alleen vergrijsd en zacht wat we aan de Abbondanza collectie hebben toegevoegd. We zien immers ook langzaam maar zeker weer meer warme tinten in het interieur sluipen. Kleurenschema’s zoals ons nieuwe Ochre met warme vergrijsde rozebruine tinten zul je de komende tijd zeker meer gaan zien.

Abbondanza Krijtverf nieuwe kleuren 2017

Ochre is een warme kruidige kleur. Prachtig voor een stralende accentmuur of op accessoires en meubeltjes. Combineer Ochre met zachte rozig-bruine tinten zoals Red Bush en Coral. Of mix en match Ochre verrassend met een complementaire kleur zoals Verdigris

Abbondanza Ochre met Verdigris en Dark TurquoiseRed is de warme sprankelende roodtint die al een tijdje op ons verlanglijstje stond. Deze nieuwe kleur Red heeft een minder roze ondertoon dan de al bestaande roodtinten in de collectie.

Walnut is een stoer en enigszins vergrijsd donkerbruin met een groenige ondertoon. Ideaal voor iedereen die allergisch is voor bruin met een oranje ondertoon. Walnut is prima te combineren met de andere nieuwe kleuren, zowel de pittige kleuren als de vergrijsde blauw-groentinten. Bovendien is Walnut ook heel geschikt om te gebruiken als krijtverfwash voor een stoere greywash look. Hiervoor verdun je de verf 1:1 met water. Hoe je een krijtverfwash precies maakt en aanbrengt vind je op onze pagina Greywash & Old Wood.Abbondanza Walnut Wash

Uiteraard zijn er kleurstalen van de nieuwe kleuren verkrijgbaar in de webshop. Ook onze welbekende voordelige testpotjes kun je hier bestellen en worden als brievenbuspost verzonden.

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over de nieuwe kleuren als ik. Binnenkort hoop ik wat verfprojecten en voorbeelden te kunnen laten zien met de nieuwe kleurtjes.

xoxo Mirjam

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel