Ariadne at Home sfeer; zomerdag aan zee

ariadne_2010-7_cover

De nieuwe ariadne at Home (juli 2010) was weer genieten. De sfeer van een zomerdag aan zee. Hmm laat ik daar nou net zo’n zin in hebben! Deze hele juli-editie van Ariadne staat in het teken van mooie zomerse tinten; turkoois, zeegroen, oceaanblauw, mint.

ariadne_2010-7_puurnatuur

Mooie meubels en muren in mint en turkoois. En veel bleke naturellen voor een pure zomersfeer.

ariadne_2010-7_bankje-muur

De uitstraling en de look van matte krijtverf past natuurlijk precies bij die speciale sfeer. Die verwassen tinten van oude vissersboten, houten strandhuisjes en aangespoeld juthout. Mooie tinten uit de Abbondanza verfcollectie die je voor deze look kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de blauwgroene tinten Green MInt, Miami Green, Bright Turquoise, Cuban Car.  Voor de sfeer van juthout of vergrijsd steigerhout kun je gebruik maken van Driftwood, Linen, Silt, etc.

Het mooie van onze krijtverf is dat je deze niet altijd dekkend hoeft aan te brengen. Vooral de lichte naturelkleuren zoals ‘Driftwood’ en ‘Linen’ bijvoorbeeld, zijn heel mooi als je ze aanbrengt als een wash. Verdun de krijtverf hiervoor eenvoudig met water en breng het mengsel aan als een beits. Lekker nonchalant met een brede kwast aanbrengen en uitwrijven met een doek in de richting van de houtnerf. Supersnel klaar met direct resultaat.

Deze naturel wash-techniek is fantastisch om bijvoorbeeld nieuwe steigerplanken, of rieten manden een vergrijsde en doorleefde look te geven. Een uitgebreide beschrijving van deze techniek vind je op onze website op de themapagina Vergrijzen.

Dus pak die rieten manden, die terracotta bloempotten, of dat bistrostoeltje er even bij en geef ze een snelle zomerse make-over. Een fijn klusje voor als het in de zon even te heet wordt. Lekker in de schaduw op je terras een klein verfklusje doen. Een groot glas koele ijsthee binnen handbereik en heerlijk fröbelen. Hmm, laat die zomer maar komen!

Deel dit artikel

Eén gedachte op “Ariadne at Home sfeer; zomerdag aan zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *