Armeluiszilver in de zomer

armeluiszilver zelf maken

Een paar weken geleden was ik in Belgiƫ, in verband met een fotoshoot voor weer een leuke stap-voor-stap workshop in het magazine Decoreren Landelijke Stijl.

Deze editie komt uit in oktober en zal natuurlijk ook al een beetje vooruitblikken op de feestdagen, die dan niet meer ver weg zijn šŸ™‚ Net als de vorige keer werkte ik samen met Nadine en Dorien, dit keer op locatie, in het prachtige huis van Nadine. Zij runt daar het sfeervolle bed & breakfast ā€˜t Withofke en je kijkt werkelijk je ogen uit daar.

decoratieve-verftechnieken-bed-breakfast-withofke

Al zitten we nu nog met ons hoofd in de zomerzon (dan wel wolken), ik was vanwege deze reportage noodgedwongen al weer een beetje bezig met het najaar en de kerstdagen. In de oktober editie van Decoreren Landelijke Stijl zal ik laten zien hoe je zelf armeluiszilver maakt. Ik heb deze techniek in 2008 ontwikkeld en nog steeds is armeluiszilver heel gewild. Zie mijn artikel over armeluiszilver 2008

Omdat ik voor de styling wat verschillende items wilde hebben, maakte ik er nog wat voorbeelden bij en haalde ook de rest van het opgeslagen zelf gemaakte armeluiszilver tevoorschijn om dit even voor mezelf op de foto te zetten. Tijdens het fotograferen viel me op dat armeluiszilver eigenlijk ook heel mooi is in de zomer, gecombineerd met natureltinten, vergrijsd riet en verweerde steigerplanken.

Geniet je even mee?
verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-003

Ik heb verschillende vazen, glazen potten en een stolpje een make over gegeven. Ook gewone drinkglazen krijgen zo een totaal andere uitstraling.

verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-04
verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-005

De droge kwast techniek die ik heb gebruikt op het engeltje hierboven, is niet moeilijk. Dit kandelaartje was bronskleurig en daardoor een beetje gedateerd. Met een bijna droge kwast met een heel klein beetje witte krijtverf (even goed afdeppen op een stuk keukenpapier) veeg je voorzichtig over het reliƫf. Zo creƫer je witte highlights. Op de vlakke delen kun je de witte verf een beetje uitvegen met een doekje. Het geheel krijgt zo een zilverachtige waas en dat past perfect bij de armeluis items.

Wil je zelf deze leuke techniek ook eens proberen? Bestel dan het Armeluiszilver DIY pakket. Overigens is dit pakket ook verkrijgbaar in de varianten Koperglas en Goudglas.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *