Brocante verftechnieken

verftechnieken_ariadne-brocante-01

Zo heet de nieuwe serie in de ariadne atHome Brocante special. In de special die deze week uitkwam het eerste deel. De volgende delen van de serie komen aan bod in de specials van september en december.

De redactie van ariadne heeft mij gevraagd om in deze serie de verftechnieken, werkbeschrijvingen en make overs van alle meubels en accessoires te verzorgen. Een erg leuke klus.

verftechnieken_ariadne-brocante-tafeltje

In de eerste aflevering van deze serie zie je een subtiele houtkamtechniek op een wijntafeltje en het vergulden en patineren van een spiegellijst. Alles in prachtige grijsblauwe en parelroze tinten. Het tafeltje is bewerkt met ondermeer Soft Silk Grey Sky (445) en afgewerkt met een vleugje zilverkleurige verguldwas.

verftechnieken_ariadne-brocante-02

Alle gebruikte producten komen uiteraard uit onze webshop en uit onze eigen Abbondanza verfcollectie.

verftechnieken_ariadne-brocante-spiegel

De spiegel is bewerkt met bladgoud op een basis van Abbondanza krijtverf Grey Sky (445). Na het vergulden en verouderen is de spiegel met een beetje verdunde krijtverf (ook weer Grey Sky) gepatineerd.

verftechnieken_ariadne-brocante-spiegel-detail

In de volgende afleveringen komen nog meer leuke brocante verftechnieken aan de orde; patineren, craqueleren, armeluiszilver, doorschuren, etc.

ariadne-brocante-special-cov

Wil je weten hoe je de bovenstaande technieken toepast? De ariadne atHome Brocante, met de werkbeschrijvingen, ligt vanaf nu in de winkel.

Deel dit artikel

Eén gedachte op “Brocante verftechnieken

  1. Pingback: Brocante verftechnieken { deel 2 } | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *