Een dagje op de redactie van ariadne (en vieze voeten)

logo_ariadne_roze

Een paar weken geleden, nét voordat ik op vakantie zou gaan (hierover later meer) werd ik gebeld door ontwerpster Marieke van ariadne at Home, met de vraag of ik wilde meewerken aan de zelfmaakbijlage van het novembernummer. Deze bijlage komt in het teken te staan van verftechnieken en ‘of ik een paar items wilde bewerken met wat speciale technieken zoals kammen, slepen of craqueleren’.

Nou, leuk natuurlijk, daar zeg ik geen ‘nee’ op. Direct daarna op vakantie gegaan, dus toen ik terugkwam moest ik als de wiedeweerga aan het experimenteren met de door Marieke uitgekozen kleuren uit onze verfcollectie. Vorige week werd ik op de redactie verwacht en kon ik eens met eigen ogen rondkijken in de inspirerende omgeving van een van mijn lijfbladen. De redactie is gehuisvest in een gebouw waar meerdere creatieve bedrijven zitten. En hoewel het een redelijk rechttoe rechtaan gebouw is kun je toch overal zien dat hier creatieve mensen werken. Mooie lampen aan de plafonds, opvallende kleden op de vloer, inspirerende moodboards aan de muren en overal mensen die in groepjes overleggen, ontwerpen, aan lay-outs werken en al druk bezig zijn met de nummers die pas maanden later zullen uitkomen.

lobby

Ik werd hartelijk ontvangen door Marieke en maakte kennis met de vrouwen die werken achter de schermen. Daarna liet Marieke me haar werkplek zien; een heerlijk ‘hok’ stampvol met stoffen, lintjes, hoog opgestapelde rollen mooi behangpapier, items die al eens zijn gefotografeerd of die nog op de foto komen, potten verf, lades vol gereedschap, papiertjes, naaigerei, lampenkappen, kortom; een walhalla voor iemand (zoals ik) die overal nog wel een bestemming in ziet en wiens fantasie dan gelijk op hol slaat.

Onder het genot van een lekkere cappuccino bespraken we onze strategie; wat zou ik gaan doen en welke kleuren zou ik  gebruiken? Hier zal ik niet te veel van verklappen, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven, dat novembernummer. Maar ik kan een klein tipje van de sluier oplichten zonder uit de school te klappen. Vaak zie je aan mijn kleding, handen of armen wel met welke kleuren ik heb gewerkt 🙂


verftechnieken

verftechnieken.blogspot_voet

Het was een mooie dag, dus ik had mijn flipflops aan. En ik moest veelvuldig op m’n knietjes om ook de poten netjes te kunnen verven. Tja en dan krijg je dit hè?

Deel dit artikel

5 gedachten over “Een dagje op de redactie van ariadne (en vieze voeten)

  1. Pingback: ‘t Was me het jaartje wel | Verftechnieken

  2. Pingback: Woonbeurs | Verftechnieken

  3. Pingback: Ariadne ideeëngids ‘Spelen met verf’ | Verftechnieken

  4. vosges paris

    wat een leuk verslagje heb je geschreven 😉 Zelf heb ik ook zo;n spijkerbroek waar alle kleuren die ooit in huis zijn gebruikt )of bij de buren 😉 wel op aanwezig zijn, ik vind t wel wat hebben , mijn draagbare memory board !

  5. Claudia.

    En het belangrijkste is dat je voeten doen, wat ze moeten doen, en dat is dragen en lopen, niet omwaaien, maar je hebt je voeten mooi opgepimpt, dat heb ik nou nooit.
    Claudia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *