Een kijkje in de Franse woonbladen

verftechnieken_woonbladen_Frankrijk-01

Toen ik net terug was van vakantie vertelde ik in deze post dat ik een stapel Franse woonbladen had meegenomen. En beloofde jullie er even van mee te laten genieten. Omdat ik het nogal druk had, zijn ze even blijven liggen, maar intussen heb ik ze allemaal bekeken. Er waren een paar leuke bladen bij, sommige waren wat minder. Ik moet zeggen dat ik er al met al niet dolenthousiast over ben, maar hier en daar heb ik wel wat leuke dingen en mooie plaatjes gezien. Eigenlijk niet veel anders dan met de Nederlandse woonbladen overigens. Het gebeurt vaak genoeg dat ik ook mijn lijfbladen vtwonen en ariadne at Home vrij snel heb doorgebladerd en dat er niet veel nieuws in staat. Maar oké; hier zijn ze dan. Oh ja; de kwaliteit zal niet op en top zijn. Ik heb ze gefotografeerd met mijn iPhone. Als ik was gaan scannen of serieus fotograferen zou het Kerst zijn geworden tegen de tijd dat ik jullie had kunnen laten meekijken.

verftechnieken-100 ideesDeco01

De 100 idées Deco. Deze zag ik laatst zelfs gewoon in mijn eigen kiosk liggen, dus die is ook in Nederland verkrijgbaar. In Nederland zijn ze alleen een paar euro duurder, maar goed; je kunt er niet voor naar Frankrijk rijden 🙂

verftechnieken-100 ideesDeco02
verftechnieken-100 ideesDeco03

verftechnieken-100 ideesDeco04

Beetje te vol naar mijn smaak.
Het kamerscherm links vind ik te druk en nepperig verouderd. Ik heb zo’n bloedhekel aan die zogenaamde ‘Old look’ accessoires en meubels die slecht en slordig zijn gemaakt. Ik zie dan zo’n soort sweatshop voor me met een lange rij onderbetaalde mensen, ergens in Taiwan, die de hele dag niks anders doen dan met een kwast hier en daar een veeg geven. Brrrr. De wand met bordjes rechts vind ik wel leuk.

verftechnieken-100 ideesDeco05

Leuk voor mensen met kids. Er staat een werkbeschrijving in het blad. Dus een mooie zelfmaak klus.

verftechnieken-100 ideesDeco06

verftechnieken-ArtDecoration01
Ook de Art & Décoration is in Nederland verkrijgbaar. Dit is de editite van januari. Om de een of andere reden lag deze naast de juli-augustus versie in het schap in Frankrijk.

verftechnieken-ArtDecoration02

Hier hou ik van: die oude kleden worden gebleekt en krijgen daarna een verfbad. Geweldig! Een mooie sleetse en ingetogen look krijg je dan.

verftechnieken-ArtDecoration03

Archiefkastjes, ladekastjes, je kunt er nooit teveel van hebben. Ik heb er nu twee in mijn atelier staan en ze zitten allebei propvol. Het krukje rechts spreekt mij ook wel aan. Ik zoek nog een mooie tekenkruk of stoel voor aan mijn werkblad. Ik werk ‘t liefst op sta-hoogte, maar wil soms wel even kunnen zitten. Hij moet dus in hoogte verstelbaar zijn. En ik wil er eentje met wielen. Dat werkt lekkerde.

 verftechnieken-ArtDecoration04
Beetje folk-art achtig. Ik vind het soms prachtig, maar dat hangt sterk af van de gebruikte kleuren. Het is wel iets dat echt in je interieur moet passen.

verftechnieken-ArtDecoration05

Tja, Frankrijk hè? Gek is dat; zo’n oude gebladderde muur zou in een Nederlands huis waarschijnlijk armoedig staan. Maar in zo’n oud Frans huis past het gewoon.

verftechnieken-ArtDecoration06

Een fotoreportage over de stad Toulouse.

verftechnieken-ArtDecoration07

Dit vind ik geweldig. Een artikeltje over Bleu de pastel. Bleu de pastel is de blauwe verfstof die we kennen als de kleur indigoblauw. De verfstof wordt in Frankrijk van oorsprong vervaardigd uit de groene bladeren van de Wede. Een van onze Abbondanza kleuren heeft deze tint en heb ik dan ook ‘Bleu de Pastel’ gedoopt.

verftechnieken-Art-Decoration-jul-01

Dan de Art & Décoration van juli-augustus.

verftechnieken-Art-Decoration-jul-02

Het vergrijsde blauw van de commode is echt mijn kleur.

verftechnieken-Art-Decoration-jul-03

Hier nog meer vergrijsd blauw en naturel. Ja dat zijn wel mijn kleuren.

verftechnieken-Art-Decoration-jul-04

En nog meer blauw haha. Die gestreepte pot is geweldig!

verftechnieken-MaisonsCoteSud 01
verftechnieken-MaisonsCoteSud 02

Een serie mooie foto’s geïnspireerd door water.

verftechnieken-MaisonsCoteSud 03
verftechnieken-MaisonsCoteSud 04verftechnieken-MaisonsCoteSud 05
verftechnieken-MaisonsCoteSud 06

Een reportage over het prachtig gedecoreerde Italiaanse restaurant ‘Grazie’ in Parijs. Wauw wat ziet dat er goed uit.

verftechnieken-MaisonsCoteSud 07

Nog een stukje van ‘Grazie’. Oh hier kan ik gewoon uren naar kijken. Alleen zo’n plaatje al. Dat plafond, die muren, die golfplaten bar, dat rauwe. Als ik weer naar Parijs ga, MOET ik daar gewoon eten.

verftechnieken-MaisonsCoteSud 08

And now for something completely different 🙂

verftechnieken-MaisonsCoteSud 09

Ook een leuke combi. Kijk voor een restaurant of café kun je zo heerlijk over the top gaan met een ontwerp. Het is net als met een modeshow; alles wordt groot aangezet en overdreven. Zeg nou zelf; in de kleding op een catwalk ga je meestal niet rondlopen. Maar voor jezelf, in het dagelijkse leven, kun je je er wel door laten inspireren.

verftechnieken-Maison Créative 01

Maison Créative. Deze heb ik in Nederland nog niet gezien.

verftechnieken-Maison Créative 02

Wat moet ik hier van zeggen? OMG! ‘Grandpère’! Je kunt hem zelf maken. Er was ook een omaatje en nog iets. Werkbeschrijving included. Ik hoop niet dat ik iemand beledig, maar wat een wansmaak. Ik snap niet dat iemand tijd gaat besteden aan het maken van zoiets. Behalve dan in de vorm van een Abraham of Sara voor iemand die 50 wordt. Of als Sinterklaassurprise. Oké, oké, ik neem mijn woorden terug; het ZOU kunnen gebeuren dat ik zoiets maak. Maar dan niet als decoratie voor mezelf 🙂

verftechnieken-Maison Créative 03

verftechnieken-Maison Créative 04
verftechnieken-Maison Créative 05
verftechnieken-Marianne Maison 01

 verftechnieken-Marianne Maison 02
verftechnieken-Marianne Maison 03

Schilderijtjes, gemaakt van mosselen en schelpen. Gekleurd met verf.

verftechnieken-Marianne Maison 04

Schilderijen gemaakt door afbeeldingen te printen in tweevoud en ze dan op een bepaalde manier door elkaar te vlechten. En rechts een tafelblad waarbij bladeren als sjablonen zijn gebruikt.

verftechnieken-Marianne Maison 05

Draadhartje, ook om zelf te maken.

verftechnieken-Marianne Maison 06

Glazen voorwerpen beschilderen. Dat is trouwens wel grappig, het deed me een beetje denken aan mijn methode om Armeluiszilver na te bootsen. Je werkt aan de achterzijde van glas. Ze gebruikten ook stukjes bladgoud. En daaroverheen dan allerlei kleuren geschilderd en met een getande spatel uitgeveegd. Althans dat is wat ik er van begreep met mijn roestige Frans 😉

verftechnieken-Marianne Maison 07

Vissen van hout.

verftechnieken-Marianne Maison 08

Een koffertje decoreren om te gebruiken als beauty case.

verftechnieken-vie-a-la-campagne 01

Vie a la Campagne. Het meest landelijke blad van mijn stapel. Iets te romantisch en te zoet naar mijn smaak overigens. Maar er stonden ook wel wat stoerdere dingen in.

verftechnieken-vie-a-la-campagne 02

Dit bijvoorbeeld. Mooi die tonnen.

verftechnieken-vie-a-la-campagne 03 verftechnieken-vie-a-la-campagne 04
verftechnieken-vie-a-la-campagne 05
Weer een stukje Folk art.

verftechnieken-vie-a-la-campagne 06

Een werkkamer. Vol, maar wel op de goeie manier. Lekker veel spulletjes, knutseldingen, verschillende kastjes…

verftechnieken-vie-a-la-campagne 07

Zo zou mijn atelier er wel uit mogen zien. Maar dat zal nooit gebeuren, want ik werk iets groter. Dit is duidelijk de werkruimte van iemand die veel met kleine dingetjes doet. Draadjes, knoopjes, bloemetjes. Maar wel lekker om naar te kijken.

verftechnieken-vie-a-la-campagne 08

Geen Frans blad zonder een paar recepten…

verftechnieken-vie-a-la-campagne 09

Oké Thats all Folks! Ik heb niet alles op de foto, maar zo krijg je in ieder geval een beetje mee. Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten. Zoals gezegd zijn sommige bladen ook in de Nederlandse kiosken verkrijgbaar. Art & Décoration en 100 idées Déco in ieder geval. In de grotere steden of goed gesorteerde bladenwinkels zijn misschien de andere bladen ook wel te vinden. Zou ik er speciaal voor naar Frankrijk rijden? Nee. Zou ik ze een volgende keer weer meenemen? Ja! Ik ben veel te nieuwsgierig om ze te laten liggen en vind het altijd leuk om eens iets anders te zien dan mijn standaard pakketje. Persoonlijk vond ik van deze stapel de Marianne Maison ‘t leukst. Maar dat kan een volgende maand weer anders uitpakken natuurlijk. Ik heb nu ook wel eens dat ik een bepaald blad de ene maand helemaal niks vind terwijl de volgende editie dan weer goed is. Fijne zondag!

verftechnieken_woonbladen_Frankrijk-02 verftechnieken_woonbladen_Frankrijk-03 verftechnieken_woonbladen_Frankrijk-05

Deel dit artikel

2 gedachten over “Een kijkje in de Franse woonbladen

  1. Babs

    Helemaal leuk, de beschrijving van de bladen.
    Ga toch maar eens kijken waar ze een grotere collectie franse bladen hebben.
    En zoals gezegd naar Frankrijk rijden is duurder.

    Babs

  2. Pingback: Zomers tafeldekken met stof, plastic en elastiek | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *