Leuke luiken

terracottamuur_groeneluikjes

In mijn vorige post vertelde ik al dat ik op vakantie was geweest. We waren in Frankrijk, waar we de eerste week hebben doorgebracht met familie in een prachtig chateau in het zuiden van Bourgondië en de tweede week met z’n tweetjes aan de Middellandse zee. Een mooie mix van twee uitersten. De eerste week stond in het teken van uitstapjes, beetje cultuur, brocantemarkten bezoeken, spetteren in het zwembad, uitgebreid ontbijten en lunchen met z’n allen, ‘s avonds met een heel stel koken, wijntje erbij, daarna met de hele bubs (12 man) aan tafel. De tweede week kwamen we wat meer aan onszelf toe; zonnen, zwemmen, uitslapen, niet op de klok letten, niet koken, ‘s avonds heerlijk samen uit eten.

Maar goed, die eerste week, dat was dus de ‘cultuurweek’. Vooral als ik op reis ben valt mijn oog op de dingen die mij aantrekken. Zoals verweerde muren, allerlei aparte kleurencombinaties, mooi uitgestald fruit, grappige uithangborden, deuren, luiken, noem maar op. Vooral na de afgelopen maanden, met al die uren en uren werk aan de Abbondanza collectie, was ik natuurlijk helemaal geobsedeerd door alle kleuren die ik zag. Ik liep nog nét niet met een kleurkaart rond.

Eh.. Mirjam? Niet liegen; dat deed je wél!
Oké, ja sorry hoor, ik had écht de kleurkaarten meegenomen om ze hier en daar naast een leuke lokale kleur te houden haha.

luiken-lans-balkon

Hierboven zie je de luiken van onze slaapkamer in het chateau. Hier en daar liet de verf een beetje los en bij een van onze ramen, op de vensterbank, vond ik een klein afgebrokkeld snippertje verf. Ik ben van plan om exact die kleur na te maken.

luiken-zwartverweerd

Dit hierboven is natuurlijk ook fantastisch. Hoewel ik niet denk dat veel mensen opzettelijk hun luiken op deze manier zullen bewerken, kan ik een uitstraling als deze wel weer heel goed gebruiken op een andere manier. Misschien op een robuust tafelblad, of een oude kast. Een oude deur die dienstdoet als decoratie achter een oude sidetable.

grijzemuur_turkooizenluikjes

De luiken hierboven zijn meer mintkleurig. Hier en daar zie je de kleur van het (oranje/rood kleurige) hout er doorheen komen. Zo’n mintkleur op een oranje/rode ondergrond doet het geweldig. Als ik dit zou willen imiteren zou ik gaan voor kleuren als Cuban Car, Bright Turquoise, Verdigris of Blue Mint (kijk voor dit soort blauw/groene tinten op onze site in de kleurgroep Aqua-Mint). Als basiskleur kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sangre de Torro.

luiken-balkon

Hier zie je ook weer die pittige combinatie van een blauwtint met roest. Alleen zijn deze luiken wat meer lavendel-kleurig. Even inzoomen hoor.

luiken-balkon-close

grijzemuur_blauweluikjes

Ook hier weer een mooie vergrijsde lavendelkleur, zoals overal in deze streek. Genieten dus!

hartjesluiken-blauw

Wat ook opvalt is dat alle luiken mooi mat zijn. Zoiets zou ik dan ook met krijtverf doen en niet in een zijdeglans afwerking. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan krijtverf in bepaalde gevallen ook buiten worden gebruikt.

xoxo Mirjam

Deel dit artikel

3 gedachten over “Leuke luiken

  1. Naadje

    Nu ben ik wel benieuwd op welke kleur je bent uitgekomen van die verfchip van het raam. Ik ben zelf driftig op zoek op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *