Mixed media

MixedMedia duo
Ik heb een paar razend drukke weken achter de rug, met nauwelijks tijd voor creatieve uitspattingen, laat staan voor blog posts. Wel heb ik wat kleine projectjes opgepakt die ik er zo af en toe eens even tussendoor kon doen. Zoals een paar collage-achtige dingen oftewel mixed media. Twee projecten die klaar zijn zal ik even showen (hoewel; zijn ze wel echt klaar? Er borrelen nog wat ideetjes, maar ik twijfel). In ieder geval is dit voor mij eens iets heel anders en daarom lekker ontspannend. Ik gebruik overigens wel veel combinaties van technieken die ik normaal gesproken op meubels en muren toepas en dat geeft op canvas wel een verrassend effect. Ook zie ik steeds mijn favoriete (vergrijsde) kleuren terugkomen. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt.

Mirjam Steenbeeke Mixed Media

 Deze heeft als basis een mooi vergrijsd blauwe krijtverf. Daaroverheen motieven met stempels en rollers en deels uit de hand. Meubels uit de hand geschilderd, maar dan wel weer beplakt met echte stofjes. De spiegellijst is een foto die ik ooit maakte, bewerkt en uitgesneden en het spiegelgedeelte beplakt met imitatie bladzilver.

Mirjam Steenbeeke mixed media

Dit is weer veel abstracter. Een basis opgezet van geschilderd papier op het canvas. Daarna opgebouwd uit restjes papier, knipsels, stukjes behang, muziekpapier, kantjes en bandjes en allerlei leuks dat ik verzamel en nooit kan weggooien. Veel van de stukken kant heb ik eerst geverfd. Verder her en der allerlei letters en stukjes tekst geschreven, gestempeld en gekrast. Ook weer motieven aangebracht door te sjabloneren met stukjes van oude sjablonen en stukken kant te gebruiken. Er zit van alles op: krijtverf, acrylverf, plakkaatverf en zelfs porseleinverf. Heerlijk om te doen!

Deel dit artikel

9 gedachten over “Mixed media

  1. Pingback: Brocantevondst; stempel Ville de Mezin | Verftechnieken

  2. Anoniem

    Hoi!
    Ik vind het echt prachtig wat je gemaakt hebt!
    Vroeg me af of krijtverf op een canvasdoek blijft zitten en of het mooi is. Ik zie dat jij hebt ook gebruikt hebt.
    Heb je tips voor me? Of kan ik het er zo op doen?
    Alvast bedankt
    Groetjes Sammy

  3. Anoniem

    Goedemiddag,

    WAUW wat super mooi!
    Ben verliefd geworden op 3e bovenstaande schilderij!! Verkoop je de schilderijen ook of maak je schilderijen in opdracht of anders…? Hoor heel graag van je.

    mvg marlies Slagter

  4. Marchien

    Wauw Mirjam!
    Dat ziet er echt gaaf uit zeg! Ik vind ze allebei erg mooi, allebei om hun eigen manier.
    Wanneer ga je hier een workshop over geven??

  5. vosges paris

    vind ze echt helemaal leuk, ik ben hgek ip dit soort kunst, vooral ook door de toevoeging van materialen, probeer eens kippengaas in de verf te doen, geeft ook een leuk effect,,, het kronluchtertje is ook prachtig in t schilderijtje…. Ken je het werk van Ruud de wild? ik heb een heerlijk boek van hem vol met dit soort kunstwerkjes maar dan met teksten uit muzieknummers, zijn werk verenigd wel zo’n beetje mijn liefde voor grafische (letter)kunst en muziek 😉

  6. Welkom

    Helemaal mooi, ik heb ook zitten nadenken om eens extra materiaal te gebruiken zoals stof en papier, het is bij jouw in iedergeval erg goed gelukt. Complimenten!
    Ik heb al een poos niet bij je gekeken en dat spijt me zeer, ik ga je gewoon even toevoegen aan mijn bloglijst dan zie ik meteen dat je gepost hebt!
    En ik vind het heel gezellig dat ik er bij jouw ook tussen sta!
    Groetjes en nog een heel fijn weekend
    Anita

  7. La Flotte

    Wat leuk gedaan!
    Ik vind de 1e keileuk alleen jammer dat het op scherm waarschijnlijk niet zo overkomt als in het echt!
    In het echt heb je toch een soort van 3D effect?
    Maar ik hou wel van zulke uitspattingen!
    Groetjes Heidi

  8. oma leentje

    Fraai die eerste . Helemaal mijn stijl. Lekker met tuttige dingen. En de spiegel lijkt wel op die hier in de gang hangt. Heel mooi ook die kleuren. Ik vind het een topper. De 2e is niet zo mijn ding. Maargelukkig smaken verschillen. Leuk weer om jou weer zo bezig te zien. Leni (oma leentje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *