Moois in Frankrijk

Ik had jullie nog wat foto’s beloofd. Niet van luiken maar van andere dingen. Ik heb er nog een paar uitgezocht. Een kleine selectie. Want niet alle foto’s zijn geschikt voor the world wide web haha. Sommige dingen moet je een beetje privé houden hè? Ik heb je de vorige keer luiken laten zien. Maar ik heb nog wel meer moois gezien natuurlijk. Deuren, ramen, mooie panden…

 tuinmuur-blauwedeur

Dit vind ik ook zo geweldig. Het hoort bij het huis waarvan je de hartjesluiken in de vorige post hebt gezien. Ook zo’n Provençaals blauw.

tuinmuur-hekwerk

Hier zie je de rest van dit huis. Nou ja huis; landgoedje is een betere beschrijving. Zie je nog net dat zwembad achter het hek? Whoeha daar wil ik ook wel wonen!

blauwraampje

Ook al zo’n schatje. Mooi met dat bijpassende blauwe aardewerk .

torentje

Deze toren vond ik ook geweldig. Daarboven hoort toch gewoon Rapunzel met haar lange vlechten uit het raampje te hangen? Als ik dat sprookje zou mogen verfilmen dan zou ik deze toren willen gebruiken.

chateau-poort

Hierboven de toegangspoort naar een wijnhuis. Ik was direct verliefd op dat prachtige siersmeedwerk tussen de pilaren. Geweldig! We hebben hier trouwens wel wat verloren rondgelopen; de wijnboer kwam z’n huis niet uit, hoewel er een bordje hing dat je welkom was. Een uurtje later hebben we nog wel een paar doosjes gekocht bij de wijnboer hieronder.

wijnboerderij

Hier werden we wel opgemerkt en aangesproken door een heel aardige gastvrouw die ons in vloeiend Engels te woord stond (nadat ze medelijdend ons Franse gehakkel had aangehoord). Helaas is de wijn intussen wel op. Een goede reden om weer eens die kant op de rijden haha. Ware het niet dat we nog wel een jaartje moeten wachten voor we weer vakantie hebben 🙁

Deel dit artikel

2 gedachten over “Moois in Frankrijk

  1. Marjan Meerveld

    Hallo Mirjam,
    Doordat je een berichtje hebt achtergelaten bij All Seasons kom ik op jou blog.
    Wat een inspirerende pagina. Ik heb uiteraard ook even je andere blog bekeken. Ik kan me goed voorstellen dat je het een heerlijke ervaring vond om een kijkje achter de schermen te nemen bij Ariadne at home ( ook mijn lifeblad hoor).
    Je boek schrijf ik op mijn verlanglijstje wat daar zeker dingen in die ik graag wil uitproberen.

    Groetjes Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *