Pimp je jasje met Abbondanza metallic verf

Pimp je jasje met Abbondanza metallic verf

Kijk nou eens! Is het geen schatje? En dan bedoel ik in dit geval niet mijn mooie dochter (hoewel dat absoluut een schatje is) maar het gepimpte jasje 🙂

Ik liep al een tijd met de gedachte rond om dit jack te gaan pimpen. Mijn oorspronkelijke plan was om er veren op te sjabloneren met Abbondanza witte krijtverf. Ook speelde ik met het idee om tekst toe te voegen. Maar toen we laatst bezig waren met het mengen van onze nieuwe metallic kleurtjes wist ik opeens dat ik daar iets mee wilde doen. Dus ging ik aan de slag met metallic verf en een stencil.

Kleding customizen en pimpen

Door studs, patronen of stoffen applicaties aan te brengen kun je je kleding een unieke look geven. Omdat ik nu eenmaal ‘in de verf’ zit (en het ook altijd bij de hand heb) koos ik er natuurlijk voor om verf te gebruiken. En die potjes metallic verf vroegen er natuurlijk ook om! Een leren of imitatie leren jack is heel geschikt voor een make-over, maar een jasje van stof of denim kan natuurlijk ook. In mijn voorbeeld is het achterpand niet van leer maar van een gladde stof. Mocht je een leren jack gebruiken dan is het misschien slim om het deel dat je gaat sjabloneren even goed te ontvetten, want het is niet onwaarschijnlijk dat het leer met een beschermend of vettig product is behandeld. Ik zou in ieder geval geen kledingstuk kiezen dat je vaak (en op hogere temperaturen) wilt kunnen wassen.

Een jasje sjabloneren

Benodigdheden:
sjabloonspuitlijm
sjabloneerkwast
Metallic verf

Werkwijze:

Allereerst bepaal je waar je het sjabloon wilt plaatsen. Spuit de achterzijde van het sjabloon in met herplaatsbare spuitlijm en plak eventueel de delen van het sjabloon die je niet wilt gebruiken af met tape, zodat je geen verf krijgt op ongewenste plekken. Ik gebruikte bijvoorbeeld maar één van de twee veren van het sjabloon.

Als je een stoffen jasje gaat bewerken kun je er het best even een stuk karton onder leggen om doorlekken van de verf te voorkomen. Leg dan het sjabloon op de goede plaats en druk de randjes goed aan. Vervolgens breng je de metallic verf aan met de sjabloneerkwast. Werk hierbij in dunne laagjes met weinig verf! Als het nodig is kun je altijd nog een tweede laagje aanbrengen.
Tip: Alle tips en trucs over sjabloneren vind je op onze themapagina Sjabloneren.

Pimp je jasje met Abbondanza metallic verf

Ik gebruikte Abbondanza metallic verf in de prachtige roodgouden kleur Rich Gold en voor het pauwenoog de beide nieuwe kleuren: Jade Green en Electric Blue. Dit zijn echt prachtige metallic tinten! Pimp je jasje met Abbondanza metallic verf

Leren jack customizen met Abbondanza metallic verfIk vind het superstoer geworden. Het jasje heeft een totaal nieuwe en vooral persoonlijke look gekregen en de glans en het sprankelende effect van de metallic kleurtjes maken het helemaal speciaal.

Zou jij het aandurven om een jasje onder handen te nemen?

xoxo
Mirjam

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *