Sjablonen schoonmaken

sjabloon-schoonmaken

Sjablonen schoonmaken is altijd een lastig klusje. Dat ervaar ik natuurlijk regelmatig zelf, maar hoor ik ook vaak van klanten.

Hoe komt dit?
Sjabloneren doe je bij voorkeur met verf op waterbasis. Het liefst een beetje een dikkere verf – zoals krijtverf – die lekker snel droogt. Ook is het cruciaal om bij het sjabloneren heel dun te werken, dan heb je de minste kans op vlekken en doorlekken.

Dit alles zorgt ervoor dat de de verfresten op je sjabloon ook snel opdrogen. En dan wordt het schoonmaken naderhand erg lastig. Vooral sjablonen met fijne lijntjes en kleine figuren zijn kwetsbaar en beschadigen snel als je gaat boenen. Je sjabloon gewoon laten opdrogen en niet al te grondig schoonmaken is natuurlijk een optie. Dat deed ik eerlijk gezegd ook vaak, maar het nadeel is dat na verloop van tijd de fijne lijnen en openingen dichtslibben.

Brush & Stencil Cleaner maakt dit klusje een stuk gemakkelijker. Ik heb de cleaner uiteraard zelf getest en hij werkt als een tierelier! Je legt het gebruikte sjabloon plat op een werkvlak, bijvoorbeeld op het aanrecht, of in de gootsteen. Je sprenkelt de cleaner erop, je verdeelt het en laat het dan (met een sponsje of kwast) eventueel een beetje schuimen. Even intrekken, een sponsje erover en dan vliegen de verfrestjes eraf zonder hard te boenen of te schrobben.

Sjabloon schoonmaken

Dit product is niet agressief of bijtend voor je handen. En ook zacht voor je sjablonen en kwasten. De cleaner zit in een handige kleine flacon (je hebt maar weinig nodig) en is voor slechts € 2,50 verkrijgbaar in de webshop Verftechnieken

Ik zou zeggen; gewoon even in je winkelmandje stoppen als je weer sjablonen of andere producten bestelt.

Sjabloon schoonmaken

Ik wens je weer veel verf- en klusplezier!
xoxo Mirjam

Bewaren

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *