‘t Was me het jaartje wel

dacht ik, terugkijkend op het afgelopen jaar. Dat gebeurt mij nou altijd op de laatste dag van het jaar.

Ik kijk terug (ik weet het; dat moet je eigenlijk niet doen).
Ik evalueer mezelf (ik weet het, ik weet het, ook een ‘no-no’).
En ik kijk vooruit.

Wat is er allemaal gebeurd? Was het leuk of niet? Hoe ging ik daarmee om? Zou ik dat nu anders doen? (Ook zo’n stomme vraag, je kunt het toch niet terugdraaien.) Nou ja, al met al heb ik op zo’n laatste dag van het jaar altijd gemengde gevoelens. Melancholie, maar ook verwachting. Ik heb er meestal wel zin in. Een nieuw fris jaar, vers uit de verpakking, nog geen krasjes, geen vlekken, ‘t kan nog alle kanten op. Heerlijk. En plannen genoeg, altijd al gehad. Daarover horen jullie ongetwijfeld nog wel meer de komende tijd.

Maar nu even lekker terugkijkend, wat heb ik er allemaal uitgeblogd dit jaar? Om eerlijk te zijn; niet zo veel als ik had gewild. Ik zou liever een paar keer per week willen bloggen, maar zoveel tijd heb ik domweg niet. En ik wil ook graag wel iets te melden hebben. Ik ben niet tevreden met een paar fotootjes die niet van mezelf zijn of een ‘Hoi, goeiedag, ‘t beste maar weer’. Ik zie dat op veel blogs en eerlijk is eerlijk; je volgt iemand sneller als hij of zij veel post, maar ik voel ook soms wel een beetje teleurstelling; oh was dat alles? Nou ja, ‘t gevolg is dat ik dus minder blog dan ik zou willen. Maar geeft niet, komt vanzelf en anders maar niet.

Oké, riemen vast, hier een kleine terugblik op 2010:

Mei – De verfcollectie Abbondanza wordt geboren


decoratieveverftechnieken.nl_kleur

In mei nam onze nieuwe verflijn Abbondanza vorm aan. Ik was erg druk met het samenstellen van de kleurenselectie, 160 stuks en het bedenken van passende namen. Meligheid nam af en toe de overhand, ik ging gekke namen bedenken en ik droomde over kleuren… KLIK KLIK

Juni – Sloophouten lijstje

sloophout-lijstje-VT

In juni werd ik geïnspireerd door deze reportage in de VT Wonen. Het sloophouten lijstje trok mijn aandacht (vooral de hoge prijs) en ik liet jullie zien hoe je zoiets eenvoudig zelf kunt maken en ook nog eens voor een habbekrats. KLIK KLIK

Juli – Abbondanza Soft Silk komt ter wereld

soft-silk_swedish_green

In juli werd de Abbondanza verfcollectie uitgebreid met Abbondanza Soft Silk. Aflak met een zachte zijdeglans, ook heel geschikt voor gebruik buiten. Een mooie aanvulling dus op de Abbondanza Krijtverf. KLIK KLIK

Augustus – reportage voor Ariadne atHome

verftechnieken.blogspot_voet

Ik was een dagje op de redactie bij Ariadne atHome. Een hele leuke dag gehad, hard gewerkt en dat is dan ook zichtbaar 🙂 De betreffende items komen in de verfspecial in de Ariadne van november 2010.  KLIK KLIK

Oktober- Verftechniek, industriële lamp

decoratieve-verftechnieken-lamp-industrieel-detail

Ik had nog twee van die matglazen Ikea lampen liggen. En – mede door de woonbeurs- was mijn verlangen naar zo’n mooie industriële lamp aangewakkerd. Daarom bewerkte ik de lampen die ik al had en gaf ze een industriële look.  KLIK KLIK

November – Glitter & Glamour

decoratieve-verftechnieken-glaasjes-zilver-goud-verf

Een paar inspiratie foto’s van wat je allemaal kunt doen met zilver- en goudverf, bladzilver, etc. Kortom glitter & glamour. KLIK KLIK

December – Home made zink-look

decoratieve-verftechnieken-cookies

In december gebruikte ik een verftechniek waarmee je allerlei voorwerpen kunt bewerken zodat ze een mooie zink-look krijgen. Hier bewerkte ik een ronde doos en maakte er een Christmas Cookies blik van. KLIK KLIK

Goed, dat was het voor wat betreft het terugkijken. Nu is het weer tijd om vooruit te kijken. Naar een nieuw jaar, met nieuwe kansen, nieuwe ideeën en nieuwe plannen. Nu eerst maar eens boodschappen doen en wat hapjes in huis halen en natuurlijk Champagne om op het nieuwe jaar te klinken! Lieve mensen, heel erg bedankt voor jullie tijd en aandacht, voor het meelezen en voor jullie reacties!  Ik zie jullie weer in 2011

Deel met je vrienden of volgers >
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

7 gedachten over “‘t Was me het jaartje wel

 1. G-style

  Hoi Mirjam,
  bedankt voor je bezoekje en wensen op mijn blog , als allereerste wil ik jou ook heel veel goeds wensen voor het nieuwe jaar .

  En ook al heb je niet zoveel geblogd als je zou willen , toch zijn het inspirerende posten geworden .

  Leuk ook zoals je even terug gekeken hebt , waarom zou je niet even mogen evalueren met jezelf ……….

  Nou , fijne zondag verder , hartelijke groet van Gea

 2. vosges paris

  Wat een prachtige reportage in fotos heb je gemaakt van je eigen jaartje 😉

  Ook al denk je dat je weinig hebt geblogd ..wat je schreef was elke keer ontzettend leuk en ik denk, weet wel zeker!, dat jij echt heel veel mensen inspireerd de kwast op te pakken. Vooral bewonderenswaardig en gewoon ontzettend lief vind ik je vriendelijke agvies en hulp altijd aan een ieder die er om vraagt… Je mag met recht trots zijn op jezelf als je zo terug kijkt,
  heel veel goeds voor het nieuwe jaar gewenst voor jou en eenieder die je lief hebt
  gr. dees

 3. La Maison en Wonderboom

  Als ik zo op een rijtje zie wat jouw prestaties zijn van dit jaar, zakt mijn mond vanzelf wéér open.
  Ga zo door en ik blijf één van je bewonderaars.

  Een mooie uiteinde en een super begin van een jaar dat voor jou heel gelukkig wordt.

  Hermine

 4. La Flotte

  Ik was gister al hier om je een geweldig nieuw jaar te wensen maar kon geen reactie plaatsen dus bij deze!

  Ik denk dat jij 1 van mijn meest inspirerende blogs bent die ik volg, en ik volg er nu 262!
  Zo goed hoe je alles beschrijft en info geeft en dat alles op een leuke manier beschreven.
  Dus op naar een nieuw kleurig blog jaar!

  grtjssss

 5. Lynda

  terugkijken kan nooit kwaad, als je er maar wat goeds uit haalt(een les bv ;)), en zelfreflectie is ook niet slecht(hand in eigen boezem steken zouden meer mensen moeten doen)…dus al met al….én al die creatieve en inspirerende blogjes van je…was het toch een topjaar????;)

  Ik wens je een TOPtopjaar voor 2011:)!

  Liefs,
  Lynda

Reacties plaatsen niet mogelijk.