Vintage koffers {en een verhaaltje}

verftechnieken-koffers-vintage

We hebben op een veiling een aantal leuke spullen gescoord. Leuk om te gebruiken bij de styling van foto’s.  Een van de aanwinsten is deze set vintage koffers. De koffers zijn behoorlijk gehavend en duidelijk heel veel gebruikt, maar voor decoratieve doeleinden zijn ze perfect. Ik ben helemaal weg van de prachtige oude stickers die er op zitten. Allemaal van hotels overal in Europa. Geniet je even mee?

verftechnieken-koffers-vintage02

De eigenaars zijn in heel wat plaatsen geweest. En aan de vormgeving van alle plakkertjes is goed te zien dat dit allemaal al lang geleden is geweest.

verftechnieken-koff-hotelastoriabudapest

Wie zouden dit geweest zijn? Ik stel me een ouder echtpaar voor. Twee mensen die al heel lang samen zijn. Twee levensgenieters die samen intens genoten van hun reizen en vakanties.

verftechnieken-koff-hotelbritannia

Hij rookt sigaar en mag graag ‘s avonds aan de hotelbar een borreltje drinken en een praatje maken met de andere gasten. Zij is zijn grote liefde. Een elegante vrouw aan wie nog steeds te zien is dat ze vroeger een schoonheid was.

verftechnieken-koff-hoteldumidiavignon

Zij is iets meer op zichzelf dan hij, een beetje verlegen zelfs en glimlacht heimelijk om de zwierige manier waarop hij de deuren openhoudt voor alle mooie en jonge vrouwelijke hotelgasten.

verftechnieken-koff-hotelgoldenerhirsch

Terwijl hij het hotel verkent en aan het hotelpersoneel vraagt welke restaurants en bezienswaardigheden ze beslist moeten bezoeken, pakt zij haar jurken en zijn kostuums uit de koffers en hangt alles netjes in de kasten.

‘s Avonds kleden ze zich uitgebreid voor het diner. Zij strijkt voorzichtig een paar kreukels uit zijn overhemd en helpt hem liefdevol met het knopen van zijn das – iets waar hij geen geduld voor heeft. Ondertussen babbelen ze over het mooie uitzicht vanuit hun hotelraam. De lichtjes in de baai en van de dorpjes verderop, schitteren in de avondschemering. Er klinkt muziek uit de tuinen van het hotel.

verftechnieken-koff-hotelmetropolewien

Overdag maken ze lange wandelingen langs het strand en de boulevard en drinken koffie op een terras. Ze maken nog steeds grapjes met elkaar, hoewel ze al lang, heel lang, samen zijn. En terwijl dit voor hen als vanzelfsprekend is, zijn ze er allebei dankbaar voor. Want ze beseffen dat ze gezegend zijn. Het kost hen geen moeite van elkaar te houden.

verftechnieken-koff-hotelparadies

Als de vakantie ten einde loopt voelen ze zich beiden een beetje weemoedig. Maar niet ongelukkig. Ze zullen immers samen zijn? Er is nog zoveel waar ze zich op verheugen. En er zullen nieuwe reizen komen. Nieuwe avonturen…

verftechnieken-koffers-vintage03

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *