Fotoshoot decoreren Landelijke stijl

Afgelopen vrijdag had ik een erg gezellige ochtend met Nadine en Dorien van het magazine Decoreren Landelijke Stijl. Een tijd geleden had Nadine me benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan een stap voor stap workshop voor het voorjaarsnummer van dit blad dat in April uitkomt. En of ze me een exemplaar van het najaarsnummer mocht toesturen zodat ik het even kon bekijken. Daar moest ik wel om lachen, want ik had het natuurlijk al lang en breed in huis. En ik had ervan genoten ook! Een geweldig blad, met mooie reportages en leuke workshops en tutorials. En ja; daar wilde ik graag aan meewerken. We spraken af dat ik een stap voor stap workshop van tuinpotten in verweerde betonlook zou doen. Een leuk onderwerp voor een voorjaarsnummer.

decoreren_landelijke_stijl_covers

Dus kwamen Nadine (coördinatie) en Dorien (styling/fotografie) afgelopen vrijdag vanuit België getuft (wat ze best een lange rit vonden). We zagen ze vanuit het raam al lopen met hun tassen en statieven, dus we gooiden de deur alvast open. Maar het duurde en het duurde… waar bleven ze nou? Dus wij toch maar even kijken op de parkeerplaats; zaten de dames alweer in de auto! Ze waren bang dat ze te vroeg waren en maar weer gauw ingestapt. Nou dan weet je ook wel wat een lieve meiden dit zijn; echt aardig en bescheiden en heel gezellig ook nog.

Het maken van een fotoshoot van een verftechniek is altijd een hachelijke onderneming. In die zin dat je normaal gesproken tijdens het verven soms een beetje moet doorwerken en voortmaken omdat verf nu eenmaal de neiging heeft om te drogen 🙂  En dat kan wel eens lastig zijn tijdens het maken van foto’s. Dus hoor je: ‘Mirjam wil je die kwast even stil houden, zo op die plek? Ja … mooi. Nog even, geweldig. Oké nog eentje, ja goed, nog even hoor.’ Alles in mij verzet zich er dan tegen dat ik die kwast moet stilhouden omdat ik eigenlijk niets liever wil dan dat ding bewegen, snel die verf verdelen, spons erop om kwaststrepen te verzachten, nog even een streekje daar (en een tikkeltje roze hiehiehieeer).

decoratieve_verftechnieken_pot_betonlook1

Maar goed, je weet dat dat nu eenmaal zo gaat. En ook dat je het goed moet voorbereiden. Ik heb vóór een fotoshoot dus altijd al het nodige verfwerk gehad. Ook nu had ik al een hele batterij potten klaar staan in diverse stadia en in verschillende modellen -want je weet maar nooit of de styliste dat ene model wel leuk vindt. En die voorbereiding is ook wel noodzakelijk, anders zit je met een ploeg duurbetaalde mensen 2 uur lang naar drogende verf te kijken 🙂

decoratieve_verftechnieken_pot_betonlook

Zoiets als hierboven wordt het dus, maar dan anders haha. Ik ben al met al erg benieuwd naar het nieuwe nummer van Decoreren Landelijke Stijl in April. En ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden.

Deel dit artikel

9 gedachten over “Fotoshoot decoreren Landelijke stijl

  1. Pingback: Decoreren Landelijke Stijl – betonlook | Verftechnieken

  2. Nadine Cornelis

    Hoi Mirjam,
    Geweldig om al deze reacties te lezen, en dat nog vooraleer het blad verscheen.

    Het was superleuk samenwerken, ik kijk al uit naar een volgende keer. Ik kreeg er echt kriebels van om zelf aan de slag te gaan en dat deed ik ook, zal je zien het magazine….

    groetjes,
    Nadine

  3. Anoniem

    Hey Mirjam,

    Wat een leuke blog 🙂
    Ik heb met veel plezier onze avonturen van onze samenwerking terug gelezen. Wat fijn.
    Ik vond het ook een heel fijne dag, en kijk uit naar een nieuwe samenwerking.

    Wij leggen de laatste hand aan het nieuwe nummer van Decoreren Landelijke Stijl, zodat jullie allemaal begin april kunnen genieten van een nieuwe lente editie.

    Bedankt voor jullie leuke reacties op het blad, erg fijn om te lezen!!

    Vele groeten,
    Dorien ( in dit geval de fotografe waar Mirjam over blogt)

    🙂

  4. Home and Lifestyle

    De vorige Decoreren Landelijke Stijl vond ik geweldig, dus je snapt dat het voorjaarsnummer ook de boodschappenkar in gaat!

    Leuk dat jij er aan bijgedragen hebt…dat leest toch anders 🙂

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *