Krijtverf voor meubels, muren en accessoires

Abbondanza krijtverf is ideaal voor het verven van meubels, muren, houtwerk en allerlei creatieve en decoratieve verfeffecten. De toevoeging van krijt en het gebruik van hoogwaardige pigmenten zorgen voor het poedermatte, fluwelige uiterlijk van de Abbondanza krijtverf. Bovendien is Abbondanza krijtverf ademend en vochtregulerend, heel fijn voor het klimaat in huis. Deze eigenschappen maken de verf ook bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken zoals het doorschuren van verflagen en effecten met antiekwas, kalkwas of colourwax.

Krijtverf Abbondanza

Abbondanza krijtverf kan worden aangebracht op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, terracotta, muren, etc. Abbondanza krijtverf is watergedragen en milieuvriendelijk en is in maar liefst 170 prachtige tinten verkrijgbaar. De verf is afneembaar en hoeft niet te worden nabehandeld. Echter voor extra bescherming op kwetsbare oppervlakken (tafelbladen, spatwanden) is het aan te raden de verf af te werken met Abbondanza vernis. Voor een authentiek effect op meubels, kan de krijtverf worden afgewerkt met boenwas.

Krijtverf afwerken

Hoe breng je Abbondanza krijtverf aan?

Voor een authentiek effect gebruik je een acrylkwast, een spalter of een blokkwast. Maar als je wilt kun je ook een roller gebruiken. Gebruik een velours acrylrollertje voor je meubels of een gewone latexroller voor je muren. Eventueel kun je ook de verf met een rollertje vlot aanbrengen en verdelen en dan direct even in één richting nastrijken met de punten van een kwast. Zo voorkom je het zogenaamde ‘sinaasappeleffect’.

Tip: Ben je van plan om je meubels een brocant effect te geven met antiekwas of kalkwas? Je kunt ze een extra oud effect geven door opzettelijk kwaststrepen te maken. In het reliëf dat daardoor ontstaat blijft extra was achter en zo creëer je een prachtige doorleefde uitstraling.

Alle krijtverf tips en trucs vind je op onze site op de pagina Werken met krijtverf.

Krijtverf aanbrengen

Een extra optie voor Abbondanza krijtverf is het verdunnen van de verf om een zogenaamde ‘wash’ te krijgen. Zo maak je snel je eigen whitewash of colourwash. Meer informatie hierover kun je vinden op onze thema pagina’s whitewash en greywash.

Krijtverf technieken

Meer lezen? Vind je het leuk om meubels te verven en op te knappen? Kijk dan op de pagina Meubels restylen met krijtverf op onze website voor meer tips en inspirerende voorbeelden.

Meubels opknappen met krijtverf

Deel dit artikel