Marmer imitatie op een kastje

Marmer Imitatie zelf maken

Marmer is weer helemaal hip. Je ziet het overal oppoppen. Op de online socials zoals Instagram en Pinterest, maar ook in de woonbladen en interieur- en woonwinkels. En dat is niet zo gek, want marmer, vooral wit marmer, is een tijdloos materiaal en het past in zowel een klassiek interieur als in een hippe, eclectische of landelijke stijl. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Marmer effect benodigdheden

Zelf een marmer imitatie maken

Lijkt het jou leuk om ook zo’n marmer accent aan je interieur toe te voegen? Ren dan niet direct naar de winkel, maar ga eens lekker aan de slag met verf en kwast. Breng gewoon zelf zo’n marmer look aan op meubels of accessoires die je al in huis hebt. Deze techniek kun je aanbrengen op allerlei materialen en voorwerpen, zoals hout, keramiek, kunststof, muren, lampvoeten, tafelbladen, kastjes, noem maar op.

Kastje make-over met krijtverf en marmerlook

Make-over met marmer effect

Het kastje op de foto is een leuk voorbeeld van een snelle make-over met deze techniek. Het blad heeft een marmer effect gekregen en de rest van het kastje heb ik behandeld met krijtverf in de kleur ‘Zinc.’ Zo past het weer helemaal in een eigentijds interieur.

Video Marmer imitatie

Hoe breng je de marmer imitatie aan?

Sommige technieken zijn erg lastig in woorden of geschreven tekst uit te leggen. De meeste mensen vinden het veel fijner om het op bewegend beeld te zien. Dus in plaats een uitleg in kilometers tekst en tientallen foto’s, heb ik gekozen voor het maken van een video van het hele proces. In de video kun je stap voor stap kunt meekijken en ik leg je tijdens het kijken precies uit wat ik doe. De video kun je vinden op ons YouTube kanaal. Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

Tip: Als je het leuk vindt, like dan de video en abonneer je op ons kanaal, dan blijf je op de hoogte van nieuwe projecten en technieken!

Aderen aanbrengen voor een marmer effect

Materialen en verfrecepten voor het marmer effect

Voor foto’s van de belangrijkste stappen, informatie over de gebruikte materialen en het gereedschap en de recepten voor het maken van de glaze-mengsels die je nodig hebt, verwijs ik je graag naar de pagina met de volledige beschrijving van de marmer-imitatie op onze website.

DIY marmer imitatie op een kastje

Mocht je de marmer imitatie gaan uitproberen en heb je nog vragen? Je kunt me altijd mailen voor meer informatie. Op onze website verftechnieken.nl kun je contact met me opnemen via het contactformulier, de chat of mail (via mail kun je ook foto’s toevoegen). Of stel je vraag hieronder in de reacties.

Ik wens je heel veel verfplezier.
xoxo Mirjam

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *