Industrieel koper

Toen ik de vtwonen van maart (2012) opensloeg op bladzijde 94/95 was ik eerst even verbaasd. Koper? Dat hadden we lang niet gezien.

We associëren dit toch al gauw met oubollige vaasjes en oma-prulletjes. Dat dit niet helemaal terecht is, blijkt wel als je het wat objectiever bekijkt. Op de goede manier toegepast is het juist een stoer en industrieel materiaal. Of, zoals vtwonen zegt: ‘Vergeet dat ouderwets koperwerk zoals je dat veel ziet in antiekwinkels en bij je oma thuis, want koper is hot!’

Van de koperen wand hierboven ben ik niet zo zeker. Koper is vooral mooi -althans naar mijn mening- als het een beetje verweerd is. Zoals ik wel eens eerder heb gezegd ben ik gek op gepatineerd, groen uitgeslagen koper. Dat zie je hier en hier in eerdere blogartikelen. Dat zweempje groen en poederige effect van geoxideerd koper vind ik geweldig. Onderstaand verdigris koper effect kun je nabootsen met onze Patina Effect set.

Abbondanza verdigris patina effect

Koper wordt overigens nog wel eens verward met messing. Wat is nou eigenlijk het verschil? Koper is een element en heeft een warme roodbruine kleur. Messing is een legering van koper en zink en is goudgeler van kleur. Ik ben even wat gaan rondneuzen op internet en kwam hier en daar wel wat leuke voorbeelden tegen van koper in het interieur.

Kijk; zo’n deels koperen muur doet het hier wel heel goed vind ik. Het komt toch het best tot zijn recht in een beetje stoer, industrieel interieur of een loft-achtige omgeving.

Deze koperen Tolix stoelen zijn ook niet te versmaden (o.a. via Anthropology). Kruk links: trademark living

verftechnieken-koper-stoel-kruk

Met koperbuis is ook al heel wat geknutseld in het interieur. Blijft leuk. Wat vind je bijvoorbeeld van deze kraan, die één geheel is met de leiding? Heel sober en toch mooi.

Koper in een badkamer of doucheruimte is natuurlijk ook mooi. Het materiaal is nooit helemaal egaal van kleur en oogt daarom levendig en warm. En het is waterbestendig.

verftechnieken-koper-bad

bron: Bathroomshop

verftechnieken-koper-buitendouche

bron: Bathroomshop

 

verftechnieken-koper-kraan

Bron: improvisedlife.com

Kortom: houd je van een loft-sfeertje of een industriële look? Dan zou ik zeggen; probeer ook eens wat koper toe te passen. Stoer in combinatie met mooie industriële lampen, sloop- of steigerhout en vintage meubelen. Je hoeft niet eens direct allerlei koperen accessoires aan te schaffen. Met verguldwas, metallic koperverf of bladkoper kom je ook een heel eind.

Metallic Paint Copper

Met verguldwas of Abbondanza metallic wax kun je in een handomdraai een object een koperkleur geven. Gemakkelijk aan te brengen met een kwast of doekje, even laten uitharden en dan opboenen.  Verguldwas is zeer gepigmenteerd en dekkend, metallic wax geeft meer een metallic waas. Abbondanza metallic paint kun je bijna overal toepassen en is eenvoudig met een kwast aan te brengen. Milieuvriendelijk, op waterbasis en sneldrogend. De verf is hitte- en waterbestendig.

Abbondanza copper leaf

En tenslotte; met velletjes bladkoper kun je niet alleen  allerlei kleinere accessoires (lijsten, kandelaars e.d.) bewerken, maar bijvoorbeeld ook een groot paneel of een wand of lambrisering beplakken. Dat ziet er toch weer heel anders uit dan verf.

Je kunt al onze metallic producten, bladgoud, metallic verf, verguldwas etc. vinden op de website. 

Veel plezier!!
xoxo Mirjam

Deel dit artikel

4 gedachten over “Industrieel koper

  1. Maron Boelens

    Beste Mirjam,

    Voor de renovatie van ons huis ben ik op zoek naar een koperen wand voor 2 toiletten. De foto uit je blog (van de koperen wand in de woning) spreekt me ontzettend aan. Ben alleen al tijden aan het zoeken en krijg het niet makkelijk gevonden. We kunnen dus ook niet in winkels langs nu:(

    Heb jij wellicht nog tips of kunnen we met de juiste verf de wanden koper maken? Ik wilde eigenlijk een combinatie van een tegel en (koper)stucwerk.

    Alvast bedankt!

    Met vriendelijke groet,

    Maron

  2. Pingback: Koperglas {armeluiszilver van bladkoper} | Verftechnieken

  3. Pingback: Nogmaals koper {I rest my case} | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *