Verftechnieken, advies en tips

Mijn missie is om jou te inspireren!

En dat doe ik door middel van verftips, advies, foto’s en werkbeschrijvingen, zowel op dit blog als op de website verftechnieken.nl.

Ik vind het super als ik iemand kan inspireren om verf en kwast tevoorschijn te halen. Om iemand de moed te geven dat oude kastje uit het stof te trekken voor een make-over.

Want ik gun iedereen dat geweldige gevoel als een oud meubel, dankzij een paar verftechnieken, opeens een nieuw jasje heeft gekregen. En een ereplaats in huis! Het is bijna verslavend!

verftechnieken

Advies en tips

Ik help je graag met advies, tips & trucs om de verschillende verftechnieken in de vingers te krijgen. Want je kunt immers pas improviseren en freestylen als je de techniek onder de knie hebt?

Vergelijk het met het bespelen van een muziekinstrument.
Je moet stap voor stap piano leren spelen. Je moet eerst vingeroefeningen doen, fouten maken, toonladders en etudes spelen, voordat je je gevoel in het spel kunt leggen of vrijuit kunt spelen met andere musici.

En met verftechnieken is het niet anders. En daarom raad ik altijd aan om gewoon lekker aan de slag te gaan. Wees niet bang en doe het gewoon! Begin met een kleine accessoire; een kandelaar, een dienblad, een krukje. Of maak een testplankje om een techniek te oefenen. Hoe erg is het om een foutje te maken? Bijna alles is weer te herstellen.

Uitleg over alle verschillende verftechnieken

Op onze website verftechnieken.nl heb ik themapagina’s geschreven met tips en trucs over de meest voorkomende technieken. Met voorbeelden, werkbeschrijvingen en uitleg. Kortom: alle informatie die je nodig hebt om gewoon te beginnen. Geen smoesjes meer! Je kunt het menu hieronder gebruiken om naar de verschillende pagina’s te gaan. Ik wens je heel veel plezier!

xoxo Mirjam

Whitewash
Vergrijzen & old wood effect
Patineren
Craqueleren
Doorschuren
Sjabloneren
Werken met Krijtverf
Werken met Milk Paint

Deel met je vrienden of volgers >
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email