Koper patina effect aanbrengen op een kandelaar

In dit artikel laat ik je zien hoe je een doodgewone kandelaar de uitstraling kunt geven van prachtig verweerd geoxideerd koper.

Patina Verdigris Effect op een kandelaar

Voor dit effect gebruik ik de Abbondanza Patina Effect set. Hiermee kun je dit mooie kopergroene ‘verdigris effect’ snel en eenvoudig aanbrengen. Ideaal voor woonaccessoires zoals spiegellijsten, kandelaars, lampen, metalen voorwerpen, potten of meubeltjes. Het patina effect is geschikt om te gebruiken op schilderijen en beelden of mixed media projecten. Deze Patina Effect bestaat uit drie producten; Patina Green, Patina Blue en metallic accent.Abbondanza Patina Effect set

Het prachtige patina effect wordt puur door de uitgekiende kleuren en structuur van de verf verkregen en ontstaat dus niet door een chemische reactie. Alle producten in de set zijn op waterbasis en dit alles zorgt ervoor dat Abbondanza Patina Effect volkomen veilig is in gebruik. Bovendien ben je niet afhankelijk van de grillen van de chemische reactie en kun je het effect dus precies daar aanbrengen waar jij het wilt hebben.

Geschikte ondergronden voor het patina effect

Je kunt Abbondanza patina op bijna alle soorten ondergronden aanbrengen. Voor het mooiste effect kun je het best een basis aanbrengen van Abbondanza krijtverf in een bruine tint zoals Dark Chocolate of Walnut.

Patina Effect aanbrengen DIYZodra de basislaag goed droog is kun je beginnen met het aanbrengen van de Patina Green verf. Breng de verf royaal en deppend aan (zo krijg je nog meer structuur) en zorg ervoor dat je delen van de ondergrond onbedekt laat.

Patina Effect aanbrengen DIY

Breng vervolgens Patina Blue aan, eveneens met een deppende beweging en vul hiermee de opengelaten delen op. Zodra je beide kleuren hebt aangebracht ga je ze blenden door het oppervlak met een droge kwast te tamponneren. Op deze manier ontstaat er een prachtig kopergroen effect met verschillende nuances groen en blauw.Patina Effect metallic accenten

Breng dan hier en daar wat accenten aan met de metallic effect. Dit maakt de look helemaal af, want dat suggereert het onderliggende koper dat nog een beetje door het patina heen schijnt… Breng de metallic accenten bij voorkeur aan op de hoger gelegen delen.

Kandelaar met patina verdigris effect

Voor een uitgebreidere werkbeschrijving en extra tips kun je terecht op de themapagina ‘Patina effect’ op onze website. Daar vind je ook alle gebruikte producten.

Vind je het leuk om mij in actie te zien tijdens het aanbrengen van het product? Bekijk dan de instructievideo op ons YouTube kanaal.

Ik wens je weer veel verfplezier!

xoxo Mirjam

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *